Další závody zimní sezony15.02.2022

Konečně je zima se vším všudy a na Kubalonce se dá za ideálních podmínek trénovat. Jako všechny oddíly i my bojujeme s neúčastí žávodníků na tréninku a občas i na závodech z důvodu nemoci nebo karantény, nicméně i tak se můžeme pochlubit velmi dobrými výsledky.

 

II. liga Ślaska – Kubalonka, 23.leden
V početné konkurenci si nejlépe vedli: Kantor Damian 2.místo, Sikora Agata a Mitrenga S. oba 6.místo.

 

27.-30.leden MČR dorostu s FIS účastí, Nové Město na Moravě

Do ,,Nováče“ jsme vyrazili pouze se třemi závodníky. Můžu říci, že naši sportovci opravdu podali skvělé výkony. Nejlépe si vedla Szotkowská Małgorzata, v pátečním sprintu vybojovala TOP desítku svým 9.místem, v intervalovým závodě byla 10! a v nedělním hromadném závodě získala pěkné 12. místo. Damian bojoval trochu s nemocí, přesto vybojoval ve sprintu a v intervalovém běhu 16.místa a v hromaďáku byl 22. Oběma našim sportovcům držíme palce do dalších závodů, vypadá to, že se jim letošní příprava opravdu povedla.

 

4-6.2. Hledáme nové talenty, Trutnov

Do Trutnova vyrazila sedmička mladších žáků. Pro všechny to byl první republikový závod a první velká zkušenost. Do týmu se prosadila: Podešva Klaudia, Mitrenga Samuel, Halabrin Roman, Kawuloková Karolina, Halabrinová Klára, Pindur Viktor a Pindurová Anna.

Závod poznamenalo opravdu nepříznivé počasí, ale naši sportovci bojovali ze všech sil. Nejlepší výkony v sobotu podali sourozenci Halabrinovi a shodně vybojovali 11.místo. Nedělní závod bylo jedno velké drama. Jely se hromadné starty, nejlépe vystartoval Roman, který se občas objevil i na třetí pozici, v cíli to bylo nakonec překrásné 5.místo!! Klárka taky zabojovala, ale její pozici ovlivnila kolize s ostatními závodnicemi a nakonec obsadila pěkné 19.místo. Ostatní sportovci se umísťovali cca uprostřed startovního pole, které čítalo cca 50-60 sportovců z celé republiky.
Děkuji Romanovi za skvělý výsledek.

nejnovějšíaktuality